Länkar till andra föreningar

Magnolia, för kreativ utveckling

En webbsida med utflyktstips för Uppland där Orangeriträdgården i Österbybruk har sin givna plats.

Boka Uppland

Vi är ett fristående företag som kostnadsfritt förmedlar olika typer av bokningsbara produkter i Uppland. Läs mer om oss och de tjänster vi erbjuder här.

Visit Uppland

I Uppland finns många vackra parker och trädgårdar att besöka – alla med sin egen karaktär och stämning. Oavsett om du är trädgårdsfantast eller bara vill koppla av en stund finns det en park för dig.

Dannemora gruvor

Gustav Vasa låg bakom idén om att stångjärn från Dannemora skulle vara något extra värt. Han fick rätt. När tekniken kom till Sverige med vallonerna då tjänade många pengar och Sveriges städer och bruk byggdes med hjälp av järnmalmen. Det är fortfarande järn och skog som är ryggraden i svensk ekonomi.

Dannemora förenings- och hembygdsarkiv

Arkivet började sin verksamhet kring 1950. Initiativet togs av Österby-Dannemora ABF varför det främst var arbetarrörelsens organisationer som först tog arkivets möjligheter till förvaring i anspråk. Idag omfattar arkivet handlingar från omkring125 olika föreningar inom Dannemora, Film och Morkarla socknar. Där finns även klippböcker, uppsatser och c:a 15.000 foton.

Dannemora hembygdsförening

Hembygdsföreningen har verksamhet även på andra platser än Hembygdsgården. Ett Lantbruksmuseum med en imponerande samling gamla traktorer, jordbruksredskap och gammalt hantverk, är beläget centralt i Österbybruk.

Lantbruksmuséet

Lantbruksmuséet ligger i de båda kolhusen bakom Ånghammaren. Muséet är en del av Dannemora hembygdsförening.

Österby Simbadsförening

Simbadsföreningen har en välordnad badplats vid Stordammen i Österbybruk, varje år hålls den traditionella Eldfesten andra helgen i augusti.

Simbadets camping

Stiftelsen Österbybruks Herrgård

Vänföreningen Österbybruks Herrgård